Pomoč pri nakupu: 031 338 669

Bacek Jon – top risanka za najmlajše

Objavljeno 26. feb 2018
Shawn The Sheep   Amazing Cartoon

Ste opazili, da obstajajo risanke, ki so vsejezične? Namreč za razume-vanje le teh sploh ni treba poznati niti besede! Zato so ravno odlične za najmlajše in lahko bi rekli, da je dolžina le teh prilagojena prav krajši pozornosti otrok.

Naša najljubša oz. prva risanka za otroke je Bacek Jon! Risanko Shawn the Sheep sva z možem odkrila na Havajih, nekaj pred 2. letom našega sina. Nakar sva izvedela, da je v tudi v Sloveniji Bacek Jon pravi hit med najmlajšimi. Nekaj let kasneje smo spet fani Backa Jona, saj ga sedaj z navdušenjem gleda naša dvoletna deklica... in seveda, vsi mi z njo :D

Kdo bi si misli, da je življenje črede ovc in psa sredi škotskega podeželja lahko tako zelo zabavno! Dogodivščine Backa Jona so resnično zabav-ne, ljubke, hudomušne in ravno prav dolge (7 minut) za naše najmlajše.

Zakaj ravno bacek? Ja, kar nekaj pravljičnosti je v podobi backa.

1. Mali princ si je nadvse želel imeti backa. 🐑 

Znamenita knjiga Antoine de Saint-Exupéry se tako rekoč začne z zvonkim glaskom "Nariši mi bac-ka". Nekaj neuspelih backov kasneje in škatlo za backa, spoznamo od koder prihaja Mali princ in sledimo zgodbi o predanosti, ljubezni, prija-teljstvu.

2. Bacek je svetopisemska žival. 🐑

Ni slučaj, da so backi upodobljeni na slikah velemojstrov in da so svoj prostor našli tako v umetnosti, kot zgo-dovini.

3. Bacek nastopa v pravljicah 🐑 

Prav zaradi pravljic je podoba backa preslikana tudi v priljubljeno igračo. Je mehak, nežen, ljubek, dober celo nebogljen. Takšni so tudi majhni otroci, zato se z backom lahko identificirajo.

Tudi pri nas doma imamo backa! Oskar ga je dobil za veliko noč, še preden je bil star 2 leti, in poimenoval ga je kratko in ljubko "Mimi". Sedaj je Mimi bacek njegove sestrice Lucije. Spi z nami v postelji, občasno obiskuje vrtec in rad se stisne v Lucijin žep. Mali ljubki Mimi! Ko se pa slučajno nekaj dni ne najde med nami, kar naenkrat Lucija zakliče: "Hočem Mimija" in začne se iskalna akcija.

No, še bolj pogosto reče: "Daš Shawn the Sheep?" Ja, Bacek Jon je pri nas na sporedu skoraj vsak dan! Gledamo ga prav vsi in nove epizode gledamo z največjim zanimanjem tudi odrasli. Ponovitve pa sicer z manj pričakovanja, a vseeno z veliko užitka. Tako zelo se nam je priljubila čreda ovc... pes Blister, njun lastnik in še vsi ostali liki!

Toplo priporočam risanko Bacek Jon za otroke starejše od 2 let! Sicer jo lahko uvedete še prej, odvisno od lastne presoje, kdaj bo vaš otrok pričel z gledanjem v digitalne zaslone. Po risanko Bacek Jon lahko greste na Netflix ali kar na youtube. Izbira je resnično bogata, kakovostna in nadvse zabavna :D

Slika Mojca02

Mojca je vsestranska: raziskovalka sveta, ekologinja, doktorica znanosti, poliglotka, podjetnica, kinologinja, žena in mamica ... Nadvse rada ima otroke, pse in svet pravljičnih junakov. Fulbrightova štipendistka in nagrajenka Alpske Konvencije ima disleksijo, a kljub temu zelo rada bere in piše. Pisanje brez napak je še vedno izziv za Mojco. Pazite se manjkajočih črk v tem blogu!

Mojca piše BLOG o vsebinah, za katere živi: vzgoja otrok, učenje tujih jezikov, psi, podjetništvo, dobre knjige ... so Mojčina strast.

Nalagam...
Napaka pri vnosu
Shranjeno

Nastavite si opomnik

Tri tedne pred rojstnim dnem vašega otroka, vas bomo opomnili o aktualni ponudbi MINI POLIGLOTINI večjezičnih knjig za otroke.